blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG myschoo
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
myschooSVK



Ako na PS2 Online?
pridal myschooSVK 17.3. 2006 o 20:53

1.Co je to ten "PS2 online"?

Je to sluzba od SONY ktora vam umozni hrat hry na PS2 online s hracmi po celom svete.Budete ich tak moct vyuzit na 100%.Online je zabavnejsi,lepsi a konecne,hrate proti zivym hracom,nie len AI kontrolovanym superom a ktory sa zasekavaju o stenu,alebo behaju do kola.

2.Co potrebujem a co mam urobit aby som bol online?

Takze tu je zoznam veci potrebnych na PS2 online:

  • Network adapter (NA) (ak mate PStwo tak netreba,pretoze uz je zabudovany v PStwo standartne).
  • Broadbandove pripojenie (ADSL,Chello,Wi-Fi) s minimalnou rychlostou 512 kbps.
  • Hru s podporou online ( With Net Play )
  • HeadSet (nahlavna suprava s ktorou komunikujete so spoluhracmi a dohadujete taktiky)
  • USB Klavesnica (sice nie je potrebna,da sa vsak pouzivat na pisannie v Lobby chate atd.)
  • Kable (Cat. 5,konektor RJ-45)
  • Ak mate PStwo musite sa zaregistrovat na stranke www.yourgamingname.com alebo www.ps2registration.com kde svoju konzolu registrujete. Vytvorite si tam Central Station nickname potrebny na vsetky SONY hry a taktiez poziadate aj o network access disk (NAD) s obsiahnutou online hrou Hardware: Online Arena.

3.Mam vsetko a co teraz?

Ak uz mame vsetky potrebne veci,prechadzame do casti 2. Pripojenie konzolky na net.Najprv namontujeme na PS2 network adapter (cast Expansion Bay) podla prilozeneho navodu.

Pripojenie na internet cez ADSL:

Ak mame ADSL tak mame pracu velmi ulahcenu.Odpojime net kabel s PC a zapojime ho do konektoru na NA.Vlozime do PS2 NAD a v Network configuration (Internetove nastavenia) zadame vsetko Automaticky/AUTO.Potom prebehne test ktory by mal prebehnut bezproblemov.Ak by vsak nastali,vtedy treba policka vyplnit rucne.Informacie by ste mali mat od providera.Ale...na 99,9% tam ziaden problem nebude ;-). Po teste sa s PS2 pripojite ne Central Station,kde si vytvorite nick potrebny na SONY hry.

Mam PStwo: Ak mas PStwo a este stale nemas NAD tak to nie je problem. Zoberes si svoju online hru (Socom II,Burnout 3) a pojdes v menu do Online.Tam by sa mala nachadzat moznost vytvorenia nastavenii.Vsetko date AUTO.Thats all folks!! Teraz sa uz mozete pripojit na svoju hru.Nick vyplnite tak ako ste si zadali v registracii (vid. cast 2,bod prvy).

Pripojenie na internet cez Chello:

Ak mate chello tak pripojenie konzoly sa trosku skomplikuje.Chello ma totiz jednu vadu krasy.Mozete si pripojit na internet iba jedno zariadenie (PS2,PC,hocico...). Kazde zariadenie ma svoje unikatne cislo tzv. MAC adresa.Ked si pripojite chello,musite si svoj pocitac zaregistrovat na ich stranke spolu s MAC adresou PC. Co je teda potrebne urobit? Musite si stiahnut program SMAC alebo MAC make up.Tento program Vam umozni zmenit svoju MAC adresu PC na rovnaku ako ma PS2.

Takze,opisete si najprv MAC adresu PC.Potom MAC adresu PS2. V programe si svoju MAC adresu zmenite na tu PSdvojkovu.Vypnete PC.Odpojite elekticky kabel s modemu a taktiez vytiahnite aj RJ-45 kablik.Pockate pol minuty.Zapojte net kablik aj elektricky kablik.Ked budu svietit vsetky LEDky na modeme,mozete zapnut svoje PC. Potom si skontroujte ci sa vasa MAC zmenila.Malo by to byt bez problemov. Chodte na www.chello.sk a registrujte si to ako nove PC.

To je vsetko,teraz iba zapojite svoju PS2 do modemu a zase date vsetky nastavenia AUTO.

Ine riesenie:Mozete to este pripojit aj cez router alebo ICS,s tym som vsak zatial nemal skusenost.Takisto ani s inymi providermi internetu.

4.Vytvorenie nickname v Non-SONY hrach?

Vytvorenie nicku v hrach na ktorych nepracovala SONY je velmi jednoduche. V menu idete do polozky online a normalne sa pripojite dalej.Potom si zvolite moznost "Make new profile/user/account" alebo cosi podobne.Zadate veci ktore su potrebne a mate to! :-)

5.Jo kamo som pripojeny,kde,co a ako?

Ak uz sa vam uspesne podarilo pripojit svoju PS2 na net tak gratulujem. Svoj nick mi prosim napiste tu do posty alebo vo fore Playstation 2 Online. Vacsia komunita hracov sa schadza na stranke www.playstation3.cz.

6.Este raz si to zhrnme,co teda potrebujem?

  1. PS2+NA alebo PStwo
  2. Hru s net play
  3. Headset
  4. Broadband
  5. A samozrejme pevne nervy ;-)

Dufam ze vam to aspon trosku pomohlo a dufam ze sa niekedy stretneme online.

myschoo alias "CrazY KillaH" :-)

P.S. A tu je este kratunke video s online:

http://youtube.com/watch?v=_h5Rge4uPno



Prístupov 11697
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Mam novu stranku
[ 4.6.2006] (príspevkov 2)
Ako na PS2 Online?
[ 17.3.2006] (príspevkov 3)